Lørdag 13. april 1940 – Rykter


Situasjonene var omentrent uforandret den 13. april. Utpå dagen meldtes det fra Grong at tyske fallskjermtropper var sluppet ned der, men denne meldingen viste seg senere å være falsk. Om kvelden ankom dr. Wendelbo og dr. Erling Hammerstad fra Trondheims sykehus. De hadde blitt med Røde-Kors merket bil til Steinkjer og hadde tatt toget videre derfra. Deres oppgave var å søke å få opprettet feltsykehus utover i distriktene. Vi satt lenge oppe utover kvelden og samtalte om dette og diskuterte situasjonen. Mens vi satt der i mørket så vi på den andre siden av Snåsavannet en underlig rekke med billys som beveget seg nordover Det var depotene som ble flyttet fra Steinkjerdistriktet og brakt i sikkerhet langt bak frontlinjen. Det virket ganske uhyggelig på oss.

Lagt ut den